روقان نت
روقان نت - منتدى الجديد كله - منتدى الترفيه - انضم الينا الان
طريقة عمل الفسيخ فى المنزل Ezlb9t10
روقان نت
روقان نت - منتدى الجديد كله - منتدى الترفيه - انضم الينا الان
طريقة عمل الفسيخ فى المنزل Ezlb9t10
روقان نت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اجمل المنتديات, منتدى الجديد كله, منتدى اخر نكته, منتدى الاخبار الرياضية, منتدى الرياضة, اسلاميات ,افلام عربى,افلام اجنبى, العاب كاملة,كرتون,برامج,مسلسلات
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 طريقة عمل الفسيخ فى المنزل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
العالمى
المدير العام
المدير العام
avatar


الجنس : ذكر
الدولة : مصر
الهواية : طريقة عمل الفسيخ فى المنزل Sports10
المزاج : طريقة عمل الفسيخ فى المنزل 223583678
العمل : طريقة عمل الفسيخ فى المنزل Studen10
عدد المساهمات : 2067
تقييم : 19
تاريخ التسجيل : 18/06/2011

طريقة عمل الفسيخ فى المنزل Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الفسيخ فى المنزل   طريقة عمل الفسيخ فى المنزل I_icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 02, 2011 5:56 pm

طريقة عمل الفسيخ فى المنزل 5115




المقادير :

- 2 كيلو سمك بورى

- كيس ملح
- 2 ملعقه كبيره شطه
- ورق لورا

الطريقه :

- نغسل البوري وننظفه ونتبله بالملح والشطة
ويترك في مصفاة لمدة 4 ساعات في الشمس ( مع مراعاة النظافة )

- نفتح البوري ونحشى الخياشيم بالملح والشطة

- نحضر شنطه أو كيس نايلون ونضع فيها السمك المملح ونرش كميه من الملح والشطه وورق اللورو على باقى جسم السمكه ونقفل الشنطه جيدا

- ثم نضعها فى شنطه اخرى ونقفلها جيدا ثم نضعضها فى علبه بلاستيكه ونضعها فى مكان جاف ( ممكن فى دولاب المطبخ من تحت ) ولا نفتح العلبه لمده شهر حتى يتم التمليح

وبالهناء والشفاء



طريقة عمل الفسيخ

- اى كمية من السمك البورى
- ملح خشن

- لازم لازم لما تجيبى السمك البورى للتفسيخ ميكنش السمك اتحط فى الثلج قبل كدة و لا اتحط فوقة ثلج والا مش حينفع يتفسخ ولذلك لما تكونى عايزة تعملى فسيخ بتطلبى من يتاع السمك انه يجهزلك سمك ما تحطش فى الثلج يعنى بيبقى من مياة البحر مباشرة وهو بتاع السمك بيجبهولك وبيبقى عارف

الطريقة

تجيبى السمك وتحطية زى ما هو على قفص او فى مصفاة تغطية بشاشة علشان الشمس تدخله وتحطية فى الشمس لمدة يومان كاملين او لحد ما تلاقية ورم واتنفخ تماما وحتلاحظى انه نزل المياة والدم بتوعه تماما
تشيلية و تجيبى الملح الخشن وتبتدى تحشى بيه كويس الخياشيم بتاعة السمك و تجيبى الملح و تمشى بايدك على السمكة من تحت من عند الزيل لفوق عند الراس وتدخلى الملح كويس بين القشور بتاعته تماما
وتشيلى السمك فى صفيحة او شوالبلاستيك وترصصية بجانب بعضة راس وزيل وبعدين ترشى ملح علية كويس وترصصى برضة السمك راس وزيل يعنى خلف خلاف وترشى ملح على وشة كويس وتلفى الشوال كويس قوى قوى و تربطية بحيث ما يدخلوش هواء تماما او تلفية فى قطع قماش كتيرة تماما وتحطية فى اى مكان بعيد عن الهواء لمدة 10 ايام او 12 يوم وبعدها يكون الفسيخ جاهز
وبالهنا والشفا

على فكره

دى الطريقة الاصلية اللى بيتبعوها عندنا فى المدن الساحلية
وخصوصا فى دمياط ورأس البر وطريقته سهلة والنتيجه فسيخ رائع ومعمول فى البيت بس اهم شرط لنجاحة علشان مايعفنش منك ان لازم لازم لما تجيبى السمك البورى للتفسيخ ميكنش السمك اتحط فى الثلج قبل كدة و لا اتحط فوقة ثلج والا مش حينفع يتفسخ


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://rawakan.hooxs.com
 
طريقة عمل الفسيخ فى المنزل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل البيتزا الايطالية
» طريقة عمل دقة الكشرى
» طريقة عمل مكرونة بطعم البيزا
» طريقة عمل كرات الشوكولاتة
» طريقة عمل كيكة الكابتشينو

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
روقان نت :: عالم حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: